1. Alleen VoorzieningenFonds

Veel ondernemers hebben niets of onvoldoende geregeld bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Als je dan ziek wordt moet je jezelf maar zien te redden. Zou dat  langdurig zijn, dan heb je dus een behoorlijke financiële reserve nodig of moet je gaan lenen om rond te komen. Een mooie en goedkope oplossing voor de eerste 2 jaar is dan het VoorzieningenFonds.

2. VoorzieningenFonds in combinatie met NORMALE AOV

VoorzieningenFonds in combinatie met een normale AOV is op dit moment vaak de beste oplossing. Uit onderzoeksrapport van MoneyView, blijkt dat de combinatie van 2 jaar een schenkkring (zoals het VoorzieningenFonds) met aansluitend een normale AOV, momenteel de goedkoopste oplossing. De besparing kan oplopen tot 40% op de huidige premie. Veel ondernemers besparen hiermee tussen € 2.000,- en € 4.000,- per jaar.

3. VoorzieningenFonds in combinatie met de aanstaande VERPLICHTE AOV

Bij de verplichte AOV (2024) kan men kiezen voor een eigen risicoperiode van een half jaar, 1 jaar of 2 jaar. Wanneer gekozen wordt voor een eigen risico van 2 jaar, heeft de ondernemer de laagste premie en realiseert daarmee een behoorlijke besparing. De eerste 2 jaar kan de ondernemer dan gebruik maken van het VoorzieningenFonds.

Als je nu al kiest voor een VoorzieningenFonds, dan sluit de verplichte AOV straks naadloos aan. Dat is namelijk de voordeligste oplossing.

VoorzieningenFonds als gesprekspartner bij ontwikkeling verplichte AOV
Voor de ontwikkeling van de verplichte AOV heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) de Stichting van de Arbeid gevraagd om begin 2020 met een voorstel te komen voor de invulling van de verplichte AOV voor zelfstandigen.

De Stichting van de Arbeid is het overlegorgaan van de centrale organisaties van werkgevers en werknemers: Vereniging VNO-NCW, MKB-Nederland, LTO-Nederland, FNV, CNV en VCP. Hiervoor is de Stichting naast het UWV, het Verbond van Verzekeraars en de Kroonleden van de SER in overleg getreden met de vertegenwoordigers van het VoorzieningenFonds.

Het VoorzieningenFonds heeft hierbij gelobbyd voor een eigenrisico periode van 2 jaar. Dit is gelukt!

Moneyview

Uit onderzoeksrapport van MoneyView, blijkt dat de combinatie van 2 jaar een schenkkring (zoals het VoorzieningenFonds) met aansluitend een (verplichte) AOV de goedkoopste oplossing is.